sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Lahti KV

Vau mikä päivä! Oltiin Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Matkamme alkoi 8 aikoihin, kun Inka tuli meidät hakemaan. Oltiin lahdessa jo 9 aikoihin, joten oli runsaasti aikaa stressata ja jännittää.. Tuomarina meillä oli Juha Putkonen. Lassi olisi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Kehässä oli ennen meitä affenpinserit ja mustat kääpiösnautserit. Mustien käpsyjen aikana Inka laittoi Lassin kuntoon ja yhtäkkiä oltiinkin jo kehässä.
Musta-hopeita uroksia oli 6, joista Avoimessa luokassa meidän lisäksi yksi. Aluksi pyörittiin parikertaa ympäri yhdessä, jonka jälkeen toiset menivät arvosteluun. Meidän vuoron tultua laitoin koiran pöydälle. Tuomari hieman hiplasi koiraa ja sanoi "Taitaa olla koira juuri nypitty, kun turkki on vielä näin vaiheessa" Ja tottahan se oli.. Lassin turkki on vielä vaiheessa, se on karkeaa mutta lyhyttä.Olin aivan varma, että meitä rokotetaan turkista. Tämän jälkeen koira pyydettiin alas pöydältä, maahan arvioitavaksi. Sen jälkeen liikuttiin pari kertaa ympäri jonka jälkeen seisotin vapaasti. Sitten kehäsihteeri sanoi "Santor Lassi numerolla 2164 tänään erinomainen, luokkavoitto sertifikaatin arvoinen, paras uros 1, vastaanottaa cacibin ja sertin" Silloin meinasin pökrätä.. Mitä ihmettä?! Ei voi olla totta, mennäänkö me todellakin Rop-vsp kehään? En olisi ikinä uskonut, että joskus sinne päästään.


Seuraavaksi sitten alkoi jännitys ja odotus Roppi kehään. Tuntui, että mustahopeita narttuja olisi miljoona eikä kehät liikkuneet minnekkään.. Lopulta odotus palkittiin ja päästiin kehään. Mentiin seisomaan, jolloin tuomari teki viime hetken tutkimukset koiriin. Saatiin huomautusta korvista, joita Lassi ei sitten pitänyt oikein.. Seuraavaksi jo juostiin ympäri ja meille ojennettiin VSP-ruusuke! Olin niiin tyytyväinen ja iloinen!!
Kiitoksia kaikille kannustuksesta, onnitteluista ja erityiset kiitokset Inkalle ja Ninnille <3
Tässä arvostelu:
"Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet. Hyvä pään pituus. Hieman korostuneet poskiluut. Korvat saisivat asettua paremmin. Tummat silmät. Hieman kevyt kuono. Hyvä purenta. Hyvä kaulan pituus. Seistessä hyvä laskeva ylälinja. Hyvä rintakehä, riittävä eturinta. Karva ei tänään parhaassa kunnossa, mutta oikea karkea laatu rungossa, eaajoissa pehmeää. Korkealle kiinnittynyt häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Etuliikkeet hieman epävakaat."

Ja tulos siis AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT CACIB VSP!
Kuvia lisää kunhan saan niitä :)

2 kommenttia: