tiistai 30. lokakuuta 2012

Jalostustarkastus

Vihdoinkin ehdin taas blogia kirjoittamaan. Lauantaina Lassilla oli siis jalostustarkastus klaukkalassa. Jos joku ei tiedä mikä on jalostustarkastus niin lyhyt kertaus ;) Jalostustarkastuksen tavoitteena on verrata koiraa rotumääritelmään eli käytännössä tuomarit tutkivat koiran läpikotaisin ja kirjoittavat sen virheet ylös kolmi sivuiselle paperille jossa on erilaisia kohtia, kuten pää, rakenne, karva jne. Mitä vähemmän pisteitä koira saa sitä rotumääritelmän mukaisempi se on.
Jalostustarkastuksen tuomareina toimivat Hilkka Salohalla ja Reijo Latvala. Lassilla oli jalostustarkki melkein viimeisenä. Ja poitsuhan vetäisi sieltä 4 pistettä! 
Koko päivä vierähti klaukkalassa, olimme siellä yhdeksältä aamulla ja lähdimme noin kuuden aikaan illalla. Mutta oli kyllä todella kivaa ja opettavaista päästä seuraamaan tuomareiden arvostelua ihan lähi etäisyydeltä ja saihan siinä itsekkin vähän opetella ;) 


Ja tosiaan Maisakin oli mukana vähän treenaamassa ;) 


3 kommenttia:

  1. Saanks mä lainata tuota maisan kuvaa?
    Viimeistä?

    VastaaPoista
  2. Jalostustarkastuksiaki on paljon erilaisia :D meillä ei ikinä olla jaettu mitään pisteitä, syynätään vaan koira tarkasti läpi annetaan arvosana (eri, eh, h...) merkitään et hyväksytäänkö koira jalostukseen ja jos on jotain lisäehtoja tai jotain mitä pitää asutuksessa ottaa huomioon niin ne kirjataan kans ylös :)

    VastaaPoista